Jouluinen pakkasretki höystettynä 2v uhmalla & ilolla!

 

DSC_0036

Ei äiti ollutkaan ihan tuhma ❤

Mikä ihana ilma paeta kaikkea joulun hössötystä metsään ipanan kanssa! Aurinko paisteli vielä kahden aikaan päivällä niin hienosti ja pakkasta oli sellaiset -12c. Päätettiin lähteä kaksin ipanan kanssa kunnolla tankattuina välipalalle metsään. Ajattelin samalla kurkkia josko näkyisi lumessa uusia jälkiä ja perus pulkkakin olisi nyt oiva kapistus matkaan,uusi ahkio kun vielä odottaa kaupassa. Tämä onkin nyt pitkään aikaan ensimmäinen kerta ihan kaksin päiväretkellä,nyt nimittäin käsi on pois kipsistä ja peukalolla oma tuki. Toimii sentään neljä sormea vasemmassa kädessä. Mies sai kyllä pukea ipanan,siihen kun ei ihan kykene neljän sormen taktiikalla.

 

 

Ajattelin että otetaan helpoimman kautta ja teen eväät valmiiksi,ei siis tuli hommia. Puiden mahdollien kutistaminen ei ihan onnistu. Mukaan lämmintä kaakaota,voileipää ja jälkkäriksi pipareita,joulun aika kun on.

Koska pakkanen oli kohtuullinen piti topata ipanakin kunnolla ja varustaa pulkka lampaantaljalla X2 (hyvä tuuletus samalla niillekkin). Päälle laitettiin varmuudeksi vaippa,sukkahousut,puuvilla body,meriovilla haalari,villasukat,villatumput+kalvotumput,kauluri ja kunnollinen korvat ja leuan suojaava hattu,jalkaan perus kuomat. Niin ja päälle untuvahaalari joka on tarpeeksi tilava jotta ilma pääsee kiertämään hyvin. Ipanalla on mukana kertakäyttöiset pienet ”napsautettavat” käden ja jalan lämmittimet jotka mahtuu pieneen tumppuun/kenkään tarvittaessa ( xxl: Phoxx tälläkertaa). Välillä aina kokeillaan onko kylmä. Yleeensä talvella myös mukana savotan uudelleen lämmitettävät lämmittimet. Noista savotan lämmittimistä,miksi juuri ne? koska;uudelleen lämmitys mahdollisuus,testatusti toimivat JA niillä saa näin talvisin tarvittaessa kaasupatruunan esilämmityksen hoidettua = sopii useimpien mallien pohjaan 🙂

DSC_0064

Samalla tutkittiin pikku nisäkkäiden lumijälkiä

Tuntui kaikinpuolin kivalta lähteä tutulle Kintulammen luonnonsuojelualueelle pikku retkelle,rauhoittumaan ja nauttimaan alkaneesta talvesta! Talvi on omaan makuuni ihanaa retkeily aikaa,luonto näyttää puolensa erilailla ja on rauhallisempaa. Myös yksin retkeillessä talvi antaa halutessa uusia haasteita. lapsen kanssa puolestaan voi nauttia myös mäenlaskusta ja vaikka pilkkimisestä.

Ajella huristeltiin Kortejärven parkkipaikalle (P1 opasteissa) ja tiekin oli hyvin aurattu,tosin Tampereen suunnasta Pulesjärven tieltä käännyttäessä vasemmalle Keltolahdentielle oli hyyyvin liukas. Onneksi tiesin varautua,olin nimittäin hetki sitten kyseisessä käännöksessä poikittain autolla vaikka vauhti oli ”etana”. Siinä Keltolahdentiellä poikittain piti tuumia tovi että eteen vai taakse päin että saa renkaat käännettyä. Ilmeisesti valinta oli oikea ja ei tarvinnut nostaa persusta autosta,mutta oli se pitkästä aikaa jännää tehdä pari pyörähdystä tiellä ja miettiä onko ojassa vai ei. Onnekseni on tullut asuttua ikänsä sysi maalla ja kaikenmaailman ojanpohjat koluttua autoilla,siinä on oppinut ihan kivasti.

Parkkipaikalla ei näkynyt ketään vaikka aurinko paistoi aivan ihanasti! Ipana oli lauleskellut paljon onneaa vaan ja höpötellyt joulupukin odottamisesta,karhuista ja onhan pulkka mukana varmasti. Ollakseen 2v ja 4kk on juttua hurjasti,liekö tuleva runeberg..tai joku satusetä 😀 Välillä kyllä miettii vähän kauhulla että mitäköhän on taas päiväkodissa jutellut tädeille,viimeksi oli tiedossa että tomaatteja heitellään kotona seinään. No,ipana itse toteutti kyseisen operaation ruokapöydässä eräs päivä ja uhoten että nappaa myös äidin tomaatit jos ei saa suklaata. Eli temperamenttiä on välillä kiitettävästi ja nopeutta myös,eikän ole perus 2v siis 😉

DSC_0001

Parkkipaikalta 300m tällaista hyvää lumista polkua kirkkokiven tulipaikalle 🙂

Vapauduttuaan turvaistuimen syleilystä oli ipanana jo kärttämässä pulkkaan,no mikäs siinä kyytiin vaan ja äidille pikku reppu eväineen selkään. Toki mukana oli jälleen EA-pakkaus,lämpöhuopa ja puukkokin. Näin talvella ne on myös aina mukana,koskaan ei tiedä kuka saattaa tarvita jeesiä.

DSC_0012

Mikäs siellä matkustaessa

Käveltiin hyvää polkua kohti Kirkkokiven tulipaikkaa,vaikkakin jossain sitä nimitetään laavuksi en itse sitä sillä nimellä kutsu. Paikassa on kaksi seinää ja katto sekä keskellä tulipaikka. Helppoon ruuanlaittoon paikka sopii hyvin ja taukoihin,paikalle pääsee myös vaunuilla ja rullatuolilla,siitä plussat. Kummallakin seinällä on myös istuin lankut ja puuliiteri & todella tilava WC löytyy. Kerran vitsinä kavereiden kanssa yö retkellä metsässä,tuumittiin huonon sään iskiessä että ”lähellähän olisi tuulensuojainen super tilava WC nukkumiseen kun muut laavut olivat varattuja”.

Jatkettiin kuitenkin tulipaikan ohi ja myös kyltin jossa oli opasteet lyhyempää reittiä Kaukaloistenkallion laavulle. Matkattiin tovi pidemmän reitin polkua ja siitä sitten pois poluilta mukavaan mäntykangas metsään. Tutkittiin olisiko eläinten ruokailu jälkiä,kakkaa tai muuta kiinnostavaa. Tässä kohtaa ipana halusi kyydistä pois ja tehdä omia tutkimuksia syöden lunta. Jännin löytö osottautui rusakon papanoiksi,vaikka itseä kiinnosti olisiko sorkkaeläimiä ollut liikkeellä tai metsäkanalintuja. Löytyi ainoastaan myyrän,oravan ja jänisten jälkiä ja yhdet kuluneet pikku pikku ehkä lumikot. Onneksi talvea on vielä jäljellä.

Koska alue on tuttua uskallettiin hieman oikaista kohti Kirkkokiven tulipaikkaa ja ipana sai hyvää lämpöisenä pysymis kävelyä/hyppimistä. Talvella leikitään nykyään jo piilosta tai kutitus takaa-ajoa lämmittely taka-ajatuksena. Välillä kyllä kun yksin hääräilee metsissä saattaa olla hukassa kun keskittyy johkin ihan muuhun kuin omaan sijaintiinsa,siksipä on hyvä jos puhelin on lämpöisessä povitaskussa tai lämpöpussissa.

DSC_0004

Hyvin ipana kulkee omia polkujaan 😉

Tulipaikka oli missä pitikin ja sitten iski kriisi! Oltiin kuitenkin noin 40minuuttia liikuttu ja pysytty tarkistetusti lämpöisinä. Tästä tulipaikalta autolle on vain 300metriä joten jos palelisi niin siellä olisi todella nopeasti. MUTTA kriisi  oli se että ääääiti ei tehnyt nuotiota ja mukan EI ollut makkaraa! Nyt oli äiti sitten ”tuhma”.

kyllä siinä tovi selvitettiin kiukkua ja tyydyttiin sitten ”pahaan voileipään” herran itsensä valitsemalla juustolla. On muuten ollut hurjan näppärä näin talvella pieni lasten termospullo pillillä,säästyy kastumiselta 🙂

Piparit sai sitten jo leveän hymyn kasvoille ja sopu oli saavutettu. Hämärä alkoi hiljalleen saapua kun lähdettiin,vaippakin oli kuulemma vielä kuiva joka on hyvä näin talvi säällä. Pulkassa oli parkkipaikalle käveltäessä iloinen ipana joka kuulemma kuuli selvästi karhun äänen puiden takaa.

DSC_0063

Leveällä haara-asennolla tuleviin retkiin siis!

Seuraavalla kerralla kun lähdetään retkelle johonkin niin äiti kyllä pakkaa ihan varmuudeksi makkarat ja tulivälineet mukaan!

Omalla takapihalla vielä sitten illalla viidytin lapsia kokeilemalla kuinka se ikean aterin kuivausteline toimii risukeittimenä,lisättynä vielä ulkotuliteline siihen. No toimihan se 😀 Näin joulunpyhinä on tehty jos jonkinmoista lähiretkeilyä termareiden kanssa ja väsätty majoja metsään. Ihana lumi,olethan hyvä ja pysyt sekä lisäännyt!

Vauhdikkain terkuin;minä itte eräipna

48419164_10156718853738267_5356547761187586048_n

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s