Äiti & ipana; Viritelmä tavaroille päiväretkelle,suuntana Birgitanpolun Kirskaanniemi

Kaksin kulkeminen taaperoikäisen kanssa metsässä on aina jännittävää,ainakin lapsesta,uusi paikka uudet kujeet.

Poika täyttää kohta sen huikeat 2v ja vauhti,uteliaisuus sekä minä itte vaihe on parhaimmillaan. Retkeily kaksin onkin muuttanut muotoaan,siinä missä vauvasta tulikin pieni poika. Vauvan kanssa asiat olivat osittain helpompia mm.lapsi ei huudellut tahtoo kävellä/tahtoo rinkkaan,varusteet veivät vähemmän tilaa ja lapsi ei myöskään kipittänyt karkuun ruokaa viriteltäessä,teltastakaan ei möngitty yö aikaan pihalle (tämä siis kauhu skenaario,joka ratkaistu kulkusilla vetoketjuissa).

k34

Mutta nyt on taas paljon muuta mistä iloita,lapsi oppii ja sen huomaa (äiti kato orva puuhha),voidaan tehdä kädestä pitäen yhdessä vaikka käpylehmiä,voidaan syödä samaa ruokaa,lapsi osaa kertoa jos jokin on huonosti ja aikataulut ovat joustavampia myös tästä syystä että lapsi voi hihkaista tahtoo banaanaa.

Niinsanotuksi voitettavaksi haasteksi koitui siis tavaran kuljettaminen,niin päivä kuin yö retkillä kaksin oltaessa. Kyselin sosiaalisessa mediassa muiden tapoja verrattaen omiini ja loistavia ratkaisuja ihmiset keksineet! Riippuen aina retken pituudesta oli kantoliinoihin,manducoihin,rinkkoihin luotu hyviä lisukkeita jotta ainoana aikuisena saa lastin kulkemaan.

Kun meillä ipana kasvoi,ei manducassa enään ollut hauskaa matkustaa ja reppu selässä meno ei toiminut. Kokeiltiin sitten toisin päin ja sielläkin iski ärri murri kun oli jo tottunut rinkan mukaviin maiseman katselu mahdollisuuksiin. Kokeiltiinpa sitten kantorinkkaa ja eteen reppua. Repuissa oli suuria eroja,esim Fjällrävenin abisko hike 35l reppu ei sopinut edessä kannettavaksi sisällä olevien tukien ja pituuden vuoksi (ainakaan minulle),myöskään Milletin zenith 15L reppu ei sopinut pituuden ja kokonsa puolesta. Rynnäkköreppu oli taas liian leveä. Onneksi vanha (uudempi malli) Haglöfsin corkker reppu löytyi kaapin pohjalta ja se sopi juuri mainiosti edessä tavaran kantamiseen,taskut olivat hyvä lisä siinä ulkopuolella. Rinkkaan repun kiinnityksien koin liian ”takapainoiseksi”,mutta yö retkillä siihen tulee kyllä joitakin kiinnityksiä.

k4

Asiaan!

Eli päätimme lähtemään läheiselle Birgitanpolun yhdelle laavupaikoista,Kirskaanniemeen. Osoite perille parkkipaikalle on Koipitaipaleentie 100,33880 Lempäälä.

k1

k2z

Itselleni paikka on vuosien varrelta tuttu ja se osittain helpotti lähtöä. osasi varautua lyhyen kävelymatkaan,juurakkoihin,kalliohin ja mahdollisesti useisiin ihmisiin näin kauniilla lämpimällä ilmalla. Tieto että jos sattuisi sataman tai tuulemaan niin voisi laavussa paistella makkarat.

Paljoa ei tavaraa mukaan napattu lapselle;parit vaipat,puhdistuspyyhkeitä,takki lapselle,vettä,mehua,keksiä. Itselleni ja ipanalle välipala evääksi makkaraa 🙂 Muuta mukana oli EA-pakkaus,talouspaperia,käsien desinfionti pyyhkeitä,hyttysmyrkkyä,järeämpi sissipuukko M95 (nyt ei siis retkikirvestä tullut matkaan),kahvipannu,kuksa+lusikka,(”sytyke minigrip jossa pitkät tulitikut,sytkä,pari sytytyspalaa ja tämä minigrip molle taskussa suojassa),pikakahvia ja maitojauhetta sekä veden puhdistin. Syväuraiset lenkkarit jalkaan,järkkäri kamera käteen ja menoksi!

Parkkipaikalla ipana rinkkaan takakonttia hyödyntäen ja sitten polulle joka on kilometrin mittainen tulipaikalle. Opasteet ovat hyvin selvät joka mutkassa,keltaiset merkinnät löytyvät myös puista.

Kirskaanniemi on varmasti yksi suosituimmista kohteista Tampereen seudulla ja sen huomaa erittäin kuluneessa polussakin. Eksyä on vaikea jos seuraa vain järven rantaa 😉 Polku on haastellien pienelle kävellä,mutta välillä ne haasteet on hyvästä. Meno matkalla ipana oli rinkassa ja rauhalliseen tahtiin käveltiin. Polku on hyvin juurakkoinen ja kivinen,kivien ja juurien kolot ovatkin ne vaaralliset joihin saattaa kompastua. Nyt kun isompi reppu oli edessä sai olla huolellisempi mihin jalkansa laskee. Mutta onneksi ei ollut kiirettä.

Ihmeeksemme paikalla ei ollut ketään! Ipana pois rinkasta ja tilanne kartoitus! Tuuli oli todella navakka ja tulipaikolla oli niin avonaista että päädyimme laavuun. Laavussa olikin puita valmiina joten niitä ei tarvinnut vajasta edes hakea. Täällä näkyy paikan suosio,maa on kulunutta,on wc ja kaksi isoa roskista.

Ipanaa hieman pelotti aluksi suljettu laavu,mutta tulimme siihen tulokseen että sehän olikin muumien Haisulin koti! Sitten se ei jännittänyt lainkaan.

k18

k27

 

Savu hieman otti pientä silmiin ja osan aikaa ipana istui toisella ovella katsomassa miten makkara paistuu.

Paikkana kaksin retkeilylle oivallinen,jos pitää silmät selässäkin. Tällä tarkoitan paikan kallioisuutta näin taaperon nopeilla liikkeillä. Ranta on kallioinen ja joissan kohdin pudotusta järveen on melkoisesti. Ja maasta löytyy kiinnostavia nuuskapusseja…

Ulkona syömiseen on hienosti järjestetty paikalle myös hirsiset pöydät ja tuolit.Paikalla oli myös mato-onki,mutta nyt jäi kalastelut muille.

k14

Ipanaansa tuntien juostiin tovi ensin ulkona ja tutkittiin kasveja ja ihailtiin oravaa puussa. Sopivan hiilloksen tultua laitettettiin jo paikalla olleisiin tikkuihin makkarat ja päästiin syömään. Sitä ennen tulilla oli ollut kiehumassa aikuisten juoma,eli kahvi vesi. Ipana oli haltioissaan makkarastaan koska nyt se oli aivan erityistä,Haisuli makkaraa! Jälkiruokana keksiä ja elämä hymyilee 🙂 Pian iski jälleen virtapiikki ipanaan ja mamma pakkasi kamat reppuun. Nuotio toki sammutettiin vedellä jota järvessä piisaa,laavussa oli tyhjä pullo sopivasti niin se toimitti sangon virkaa.

Paluu matkalla ipana sai kävellä niin pitkään kuin itse jaksoi ja melkein perille tarpoikin kumisaappaissaan. tosiaan,itse pyytää rinkkaan kun ei halua kävellä enään ja maisemien katselu on mukavempaa ylhäältä. Lapsen rinkkaan saaminen ja nostamien yksin onnistuu maastossa joko kiveltä tai kyykymmästä asennosta ja nostolla selkään,se toki vaatii hieman harjoitusta.

Kaiken kaikkiaan taas voinee todetta että kannatti lähteä! Ipanalla oli kivaa hänelle uudessa paikassa ja äiti sai ainakin liikuntaa,ihanaa yhteistä aikaa,ajatuksia pois pyykkivuorista ja luonnon rauhaa!

 

 

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s