Kaarinanpolun metsästystä melkein taaperon kanssa,ilman iskää ja koirat apuna :)

Viime kesänä kun poika oli vielä ”vauva”iässä eikä kävellyt,mutta sopi jo kantorinkkaan oli aurinkoinen sää..iskä oli töissä ja omaa eräilyjalkaa kutkutti.

1k

En ollut aijemmin käynyt Kangasalla Kaarinanpolulla kovin pitkällä ja ajattelin että nytpäs lähden tutkimaan maastoa. Kaarinanpolku on pituudeltaan noin 60km ja yhdistyy Birgitan polkuun jossain kohtaa. Ilma oli melko helteinen joten kantorinkka oli nyt paras ratkaisu,jottei hiota liikaa kumpikin 🙂

Aamu oli vielä nuori,syötiin kotona aamupala ja tämän jälkeen starttasi auto,pakattuna myös kahdella koiralla.

Mukana vettä 3l+isossa tuttipullossa yksi vesi lapselle valmiina rinkan sivutaskussa,EA pakkaus,Puukko,retkikirves,”mini selviytymis setti”( eli tulitikut,sytytyspala,narua,valmentajan pilli) omat ja pojan ruuat ja koirille herkkuja. Pari vaippaa,savetteja,ipanan neule,oma pitkähihainen,koirien vesikippo (corduraa)..siinä se tais olla niin ja nikon järkkäri. Painoa n.16kg yhteensä tällä setillä . 

 

Lähdin tienvarresta kohti tuttua lavupaikkaa (Personkolo) ja jatkoin siitä eteenpäin uusiin maastoihin. Poika oli tyytyväisesti hereillä ja höpötteli jotakin iloista. Päälle olin laittanut lapselle pitkät housut koska aurinko paistoi eikä jaloille saanut muuta aurinkosuojaa. Jalkaan ”kerhotossut”, Päällä myös T-paita ja ohut neule. Paikanpäällä otin neuleen pois ja laitoin rinkan aurinkosuojan,koska oli niin lämmin,hattu sai olla päässä kuitenkin. Metsässä ei ollut vielä onneksi itikka aika ja saatiin kulkea pääsääntöisesti varjossa. Koirilla oli hauskaa kun hmm saivat ylittää kura lammikoita,Peto hieman märempänä ja Mörkö sipsutteli kuivempana.

19731873_10155413518988267_8727409317755457101_n

Käveltiin noin 30min ja pidettiin jalottelu breikki sopivassa kohtaa missä hyvä mönkiä sammaleella. Ipanalle vettä ja mangoasosetta. roska pussi mukana ja mahtui sekin hyvin rinkkaan! Tässäkohtaa sai tutkia että missä ollaan menossa ja koirat sai herkkuja + pika punkki tsekkaus niille.

4k

Majakka ja per..perävaunu  nauttivat kumpikin omaan tahtiin menosta,kierimisestä ja ruohon vetämisestä. kunhan juodaan tällä säällä ja mennään koirien ehdoilla niin helppoa kuin heinän teko! Hyviä koiria maastoonkin! 

5k

Koska joka reissussa pitää pikkuisen töpeksiä niin hukkasin reitti merkinnät. Ööö oli ehkä se mitä suusta pääsi.. ei sinisiä merkkejä missään. Oikeastaan ne loppui about kilometri sitten sähkölinjojen alle koivu vesakkoon. Sitten jatkoin metsäkone jälkeä pitkin hetken ja päädyin tälle aukiolle. Siitä sitten metsään ihan pers tuntumalla. Eikä sinistä missään..phyh.

Totesin hetken kuluttua että oli varmaan parempi kääntyä takaisin päin,sinisiä merkkejä kun ei näkynyt niin missään! Kellotus myös lapsen ruuan suhteen oli huomioitava ja veden määrä. Toki jos eksyisi niin eipä sekään kyllä houkuttelisi 10kk ikäisen lapsen ja kahden koiran kanssa helle säällä. Mutta ainakin nyt tiedän mihin suuntaan EI kannata jatkossa mennä 😀 Vaikka ei vieläkään ole itselleni selvinnyt missä kohtaa siniset reittimerkinät jatkuisivat,mysteeri.

6k

Itselaukaisimen ihmeellisyyksiä 🙂

Maasto oli joissainkohdin vähän haastellista koska itsellä oli lyhytvartiset vaelluskengät,osa polusta oli hieman suoperäistä ja pikkuisen saatoin mulahtaa siten että sai sukat märiksi. Muuten maasto oli lähinnä kangasmaastoa missä kuljin,kalliota oli ylitettävänä ja muutenkin toki sai olla tarkkana askelistaa koska lapsi oli selässä. Yksin liikkumisessa lapsen kanssa maastossa näin on omat rsikinsä,mutta jos niitä ei ota ei voi kokea hienojakaan asioita. Kotona monesti ne suurimmat kömmähdykset sattuvatkin. Toki käärmeet saattoivat mietityttää hieman ja tömistelin maata kunnolla. Muut metsän eläimet kiersivät ilmeisemmin kaukaa meidät 😀 Näin lämpöisellä säällä on hyvä muistaa juoda itsekkin kunnolla! Yksi iso unohdus oli omasta päästä lippis.

7k

No sitten. Tutulle Personkolon laavulle,samaa reittiä kuin itsensä hukkaamis paikalle päädyin. Sai kirves hommia ja nuotioon tuli! Paikalla oli siis halkoja mutta ne tarvi pilkkoa pienemmiksi että sytytys on astetta helpompaa 🙂 ei tarvittu sytytyspaloja näin kuivilla puilla. Metsäpalovaroituksia ei ollut voimassa ja tuli tehtiin ”tynnyriin”.

8k

 

Poika oli hyvässä tallessa istumassa kantorinkassa, kun pilkkoi puita ja laitteli tulia. Ipana ehti nukkumaan selässä yhdet pienet päikkärit. Kun tuli oli saatu aikaan niin poika sai olla myös jutuissa mmukana ja liikkua. Konttaus ikäisen mielenkiinto on kyllä hillitön ympäristöönsä!

12k

Ruokailuthan meni loistavasti! Eväänä oli pojalla omaa peruna/porkkana/kana muusia ja maitoa. Rinkka toimi mitä parhainpana syöttötuolina ) Sinne mahtui myös kaikki tarvittavat kamat mukaan jolloin kädet oli täysin vapaina.

Vaikka tämä ei mennyt ihan putkeen reitin hukkaamisen vuoksi,niin kannatti lähteä! Sai nauttia aivan upeasta ilmasta ja totaali hiljaisuudesta,luonto ympärillä rauhoitti. Lapsi tuntui nauttivan ulkoilusta ja siitä että sai tutkia maastoa. Ruokakin maistui paremmin ulkona!

Kaksin tällaisia pikku retkiä jotka kestävät noin 2-4  on vielä helppohkoa tehdä yksin. Pakkaus tila on kuitenkin rajallinen ja pitää hieman tarkemmin miettiä aikataulua tästä syystä. Konkretiassa helpottaa jos tuntee reitin/paikan,tietää aikooko tehdä tulet vai ruokailla toisin (nyt lämmitin ruuan vesihauteessa lapselle),mitä lapsi retkellä tarvitsee kuten vaipat ja millainen on lapsen temperamentti muutenkin + mitä OMAT hermot kestää.Tämä eräipana viihtyy hyvin rinkassa ja on utelias sieltä käsin,yleensä kyllä nukahtaa jossainkohdin 🙂 Jos hiemankin tuntisin pelkoa lähteä yksin tai en tietäsi miten toimia jonkin asian kanssa,en lähtisi yksin. Tässäkin mainittakoon esim 112 sovellus valmiina puhelimessa.

Ja sitten kohti uusia seikkailuja! ❤

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s